Den 60-åriga sökanden.

Rekryteraren, Johanna, 30 år och full av energi, bläddrade igenom den 60-åriga sökandens CV. Hon rynkade pannan. Varför sökte en person i den åldern ett nytt jobb? Hade han inte redan hunnit gå i pension?

Den 60 åriga sökanden

Hon läste vidare. Mannen hade en gedigen meritlista med decennier av erfarenhet inom branschen. Han hade haft ledande positioner och framgångsrikt drivit projekt. Men Johanna kunde inte låta bli att tänka på hans ålder. Skulle han orka tempot på arbetsplatsen? Skulle han hänga med i den snabba digitala utvecklingen?

Hon bestämde sig för att kalla honom på intervju. Hon ville ge honom en chans att visa vad han kunde.

Intervjun blev en ögonöppnare för Johanna. Den 60-årige mannen var inte bara erfaren och kompetent, han var också passionerad och engagerad. Han hade en stark vilja att lära sig och utvecklas. Han var inte rädd för utmaningar och han brann verkligen för sitt arbete.

Den 60 åriga sökanden

Johanna insåg att hon hade haft fel. Ålder var bara en siffra. Den här mannen hade mer att erbjuda än många yngre kandidater. Han hade en enorm livserfarenhet, en stark arbetsmoral och en vilja att bidra.

Hon erbjöd honom tjänsten och han tackade ja. Han blev en värdefull tillgång till företaget och en mentor för många av de yngre kollegorna. Han visade att ålder inte är ett hinder, utan en tillgång.

Johanna lärde sig en viktig läxa den dagen. Hon lärde sig att man inte ska döma en bok efter omslaget. Att man inte ska låta sig styras av fördomar. Att man alltid ska ge alla en chans att visa vad de kan.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.